Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Rune Haugen

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 03
Innlegg: 6643

Lagt til: 02 apr 06, 13:34
Endret: 02 apr 06, 13:34

Markus Ringberg kom inn i Kammatroppen i fjor sommer, det gjorde sitt til at vi ikke rykka ned etter fjorårets sesong. Nå begynner han å bli klar til årets sesong, og han har aldri vært bedre forberedt.



Markus kom opp i en veldig vanskelig situasjon i fjor sommer. Han hadde vært i FFK i tre og en halv sesong, som toppscorer, kaptein og hele Fredrikstads folkehelt. Så snudde situasjonen seg ganske kjapt, han kom ikke overens med trener`n, og ble skjøvet ut i kulda. Familien hadde akkurat kjøpt seg hus, og stortrivdes i Fredrikstad, men ble altså nesten tvunget til å flytte på seg. Da kom heldigvis Ham-Kam på banen. "Ja, det var godt at Ham-Kam og Ståle kom til meg. Jeg følte at Ham-Kam virkelig ville ha meg, og det var en bra følelse", sier Ringberg. Nå bor Markus på Hjellum sammen med kona Elin og barna Elliot (8 mnd.) og Miranda (3 og et halvt).

"Jeg har aldri vært bedre trent enn jeg er nå, og håper jeg kan gjøre min beste Tippeligasesong", sier svensken. I Kamma trenes det hardere og mere enn i FFK, og han har derfor følt seg litt tung i kroppen den siste tiden. Men Markus er overbevist om at treningen har gjort godt, og at kroppen kommer til å bli bra i tiden som kommer. Vi fikk se at han og Espen Olsen spilte bra sammen på høstsesongen i fjor, Markus har stor tro på at de skal få til spillet også i den kommende sesongen. "Espen og jeg trives veldig godt sammen, vi komplementerer hverandre på en fin måte. I tillegg har vi Andy som har fantastiske egenskaper, og kan avgjøre matcher alene, på sine gode dager", sier Markus. Han er ikke opptatt av at han skal lage mål, men han er veldig innstilt på å gjøre en god jobb for laget. "Det er ikke viktig for meg å score, klarer jeg å vinne en duell som gjør at en annen Kammaspiller kan score, er det helt perfekt", sier han.

Markus har trua på at årets Kammalag kan klare en plass rundt midten av tabellen."Noe topplag blir vi nok ikke, stallen er nok litt for tynn til det, men vi skal heller ikke havne i noen nedrykksstrid", mener han. Skal Kamma unngå det, mener Markus at bunnivået må høynes i forhold til i fjor. "Ja, i fjor var vi forferdelig dårlig på våre mindre gode dager, f. eks. Hønefossmatchen, det må lukes bort", sier Markus. I tillegg må det offensive spillet komme på plass. Ham-Kam har ikke trent veldig mye på sitt offensive spill, men det skal selvfølgelig gjøres før seriespillet drar i gang. Treningsforholdene på Hamar er Markus fonøyd med. Han var vant til å trene innendørs, men synes forholdene på Børstad har vært gode i vinter. "Der har Rune gjort en helt fantastisk jobb. Det har jo kommet vannvittige mengder med snø i vinter, men bana har alltid vært i perfekt stand", sier Markus.

Kamma har mistet veldig mange spillere etter fjorårssesongen, Markus synes det var ekstra trist at Kenneth Dokken valgte å forlate oss. "Kenneth er en undervurdert fotballspiller, og en utrolig flott fyr, så det var absolutt leit", sier han. Han håper at vi kan få inn et par spillere før sesongstart, ellers synes han det ser bra ut. "Det er aldri bra å miste så mange som vi har gjort, men vi har også fått inn gode folk", sier han. Ringberg mener at Tommy Øren kommer til å gjøre en kjempejobb for oss. Når det gjelder vår finske midtstopper, Juha, mener Markus at han er stabilt god hele veien og gjør svært få feil, men at kan få opp litt mere "fandenivoldskhet". I tillegg har Rune Buer kommet inn som en "ny" spiller, med enorm løpskapasitet. Han har også stor tro på at Ramiro kommer til å gjøre en knallsesong på venstreback, og at Olsen blir toppscorer. "Ja, han kommer til å gjøre veldig mange mål, hvis jeg får spilt han frem godt nok", sier Markus med et smil.

Markus Ringberg var en enorm folkehelt i Fredrikstad, og hadde en høy stjerne i byen. Han fikk en utrolig bra støtte av FFKsupporterne hele veien, han synes likevel at BriskebyBanden er veldig bra, og at støtten vi gir laget, er veldig viktig. "Det var flere folk i Fredrikstad, men dere lager mere liv på matchene, spesielt på bortebane. Det er utrolig imponerende at dere kjører i timesvis for å støtte oss, det er helt herlig", sier han. Han mener videre at det er utrolig viktig for klubben å ha supportere som virkelig brenner for laget sitt, og det er tydelig at vi har det i Ham-Kam. "I tillegg til at dere gir laget en veldig viktig støtte, synes jeg at det er veldig mye hyggelige folk i BriskebyBanden, det er bra", sier den sympatiske svensken.

Mange Banditter slo i hjel lange busstimer under fjorårssesongen med å spille Texas Holdem poker. Det spilles også mye i Kammamiljøet, og Markus er ikke vanskelig å få med på spilling. Han anser seg selv for å være en habil spiller, men at det går litt opp og ned. På spørsmål om hvem som er den beste pokerspilleren blant gutta, bruker han ikke lang tid på å komme med svaret. "Haug er en veldig kynisk og dyktig pokerspiller, han er nok den beste. Men det viktigste er at du får med at Olsen er den dårligste!", flirer Markus.

PS! BriskebyBanden.com møtte Fredrikstad Blads journalist Vidar Henriksen her på La Manga. Han har fulgt FFK veldig tett de siste fem åra og hadde bare godord å komme med angående Ringberg. Han mente at å miste Ringberg var det største spilertapet for FFK noensinne, både på og utenfor fotballbana. FFK har absolutt ikke klart å erstatte Markus, og det er også en nesten umulig oppgave, mente han.

Hvis dere leser 3 siste avsnitt, så har jeg mistet all sympati for Ringberg. Han synes BriskebyBanden er bedre enn Plankehaugen. Jaggu sa jeg smør. Dra til helvete med deg Markus.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340