Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 19 des 05, 16:25
Endret: 19 des 05, 16:29

RC2,

Men det er veldig feil å mene at Humanisme er toleranse for alt.  Det som skiller humanisme fra religion er at du selv er helt ansvarlig for alt du gjør, at du ikke skal dømmes på noen dommens dag av en Gud.  Det jeg som humanist ikke tolererer er at regler nedfelt i din religion skal gjelde meg.  Akkurat som om du ikke vil forholde deg til regler i Islam.


Med frihet og det gode liv mener jeg retten til å bestemme hva det er selv.  Når staten fex begrenser kjøp av alkohol eller åpningstider på div helligdager fordi det er religiøst motivert så legger det føringer på manges liv som er ikke-troende.

At evolusjonsteorien oppfattes som mer riktig henger sammen med at mye vitenskap underbygger en slik tese.  Derfor blir det også vanskligere med tiden å være troende eller å forsvare skapelsesberetningen i forhold til evolusjonsteorien.  Dette ser vi ved at div teologer mer og mer snakker om at det er en liknelse som ikke skal tolkes bokstavelig. Det samme gjelder kristendommens påstand om at Jorden bare er 6000 år gammel.  Da får man som kristen problemer med å forholde seg til all arkeologi og geologi som daterer ting til mye, mye eldre.  Hvordan kan man som geolog og kristen snakke om lommer med olje i havet som ligger nedfelt i lag som er betraktelig eldre enn 6000 år gamle osv.  Men jeg er altså ikke imot at en lærer forteller om hva kristne, buddister, Muslimer osv tror på og mener om verden. Men da må det også undervises i alle konfliktene religionene skaper og stilles spørsmål ved hvordan fex Bush kan si at Gud er med oss når han dreper Irakere.  Bibelen fortolkes hele tiden for også kristne må forholde seg til at vitenskapen presenterer teorier som også for dem virker innlysende og sanne.  Og kristne må uansett forholde seg til dem eller melde seg ut av samfunnet slik også noen gjør.  Hvis du ikke vil at dine barn skal lære hva som er allment akseptert av vitenskap så må dine barn gå egne skoler, men de vil da ende opp uten mulighet til høyere utdanning og jobb.

Realiteten er at i skolen så tvinges barn til å be, å synge salmer og å gå i kirken innefor Krl, det er derfor saken verserer i menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.  Det varierer fra skole til skole, men det henger på læreren.  Det skal mye til å trosse en lærers ønske.  Derfor blir det tvang når fex noen elever må gå på gangen mens resten synger eller ber. ol.  Dette hører ikke hjemme i skolen. Og det er ennå ikke forbudt.  Det er et forslag og i tillegg vil flere lærere ikke følge dette, garantert!

Årsaken til at jeg ikke vil se FFK reklamere for 3-16 kan deles inn i to grunner:

1. FFK er en fotballklubb og det er et godt prinsipp mange klubber og firma følger om å ikke knytte seg opp mot livssyns eller politisk organisasjoner for å være helt nøytrale, dvs. spiselige for alle.

2. At 3-16 er en religiøs organisasjon.

Årsak 1 mener jeg viser at FFK er lite profesjonelle og har litt vei å gå.  Årsak nummer 2 henger sammen med religion og hva religion forårsaker.  At budskapet i religioner er noe annet er en annen sak, men i praksis så er religion farlig og bør fristilles så mye som mulig fra staten.  Du ser hvordan muslimske land er i forhold til Skandinavia. Det skyldes ikke Koranen i seg selv, men hvordan den tolkes.  Slik var det også her før kirken mistet mer og mer makt. Kristne bruker sin religion, også idag, samlende og bruker det til å drepe, til å omvende andre med annen tro, og til å diskriminere fex homofile.  Alt dette opprører meg og jeg vil ikke at FFK skal forbindes med dem!

Fratar det meg gleden ved å se FFK spille?  Hvis jeg i fermtiden skal få høre velsignelser og se 3-16 reklame der, ja.  For for meg er det uansett viktigere å jobbe mot påtvugnet religion, skille stat og kirke etc, enn å se fotball.  Og jeg har, med pauser og varierende engasjement, gått på stadion siden 1977-78. Nå tar jeg en pause og jeg avventer til dette samarbeidet med logoer etc er oppløst. 

Eller så er jeg enig med BögeJon og at det er greit å avslutte!  Jeg gjør mine grep og vil ikke starte noen kampanje.  Flott at du RC2 ser ut til å forstå hva jeg vil og da kan vi godt være uenige!

---------------------------

Dom flesta killar går ju på dom snyggasta tjejerna va? Slobban och jag går direkt på andrasorteringa. Skadad gods!.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340