Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 11 mai 10, 22:32

Refsnes Gods

Jeg tar opp tråden igjen med restaurantanmeldelser i håp om at også fotballsupportere også kan ta til seg andre lidenskaper enn kun ball og grønt gress. Med den frykt å bli kalt for "snobb" som jeg opplevde på det gamle f-b.no-forumet så gjør jeg det likevel, mat og vin fortjener jo også noen ord ikke sant?

Det var jeg som foreslo for kona i dag at vi skulle spise ute, det er litt slitsomt egentlig å stå på kjøkkenet hver bidige dag etter en lang og hard arbeidsdag, og tirsdagskveld kan jo også gå an å ta et måltid ute.

Som den gentleman jeg er og absolutt for likestilling så delte kona og jeg på kjøringen som vanlig, og som vanlig så ble det jeg som kjørte til og kona som kjørte fra. Enhver rødstrømpe ville selvfølgelig elsket meg for dette o-hla-laaa!

Refsnes Gods har jo en stolt historie når det gjelder mat og vin og andre hendelser langt tilbake, både når det gjelder kongebesøk, andebryst med fengselrømning av en av landets verste narkotikaforbrytere samt innbrudd med stjeling av dyre Munchmalerier etc.. Disse malerier kom heldigvis tilrette når ranerne med opprinnelse fra et naboland til India ble tatt for denne forbrytelsen.

Herlig å komme kjørende inn til dette majestetiske og naturskjønt beliggende godset, og gå inn i den flotte restauranten med en drøss kunstverk av Edvard Munch på veggene. Vi ble plassert på et bord ved vinduet med utsikt over hagen og fjorden, at det så mye varmere ut ute innenifra enn det virkelig var betydde ingenting når den kvinnelige hovmesteren kom med et glass tysk riesling til Willy som en liten aperitiff. Kona valgte isvann som vanlig, så heldig hun er!!

En lite innholdsrik meny gir gode forventninger om at her tar man kjøkkenkunsten og råvarene på alvor, spennende var det dog. Menyen inneholdt 6 foretter, 3 hovedretter, en av fisk og en kjøtt samt en vegetarrett og oster samt 2 desserter.

Willy, sulten som alltid valgte 3 foretter samt kveite til hovedrett. Kona, som ønsker å være anonym valgte 2 foretter og en hovedrett.

Willys første forrett var "Oksecarpaccio, norsk storefefilet smaksettes med vår hjemmelagede pesto, rulles og kuttes i løvtynne skiver, tilbehøret var vellagret Parmigiano-Regiano, god olivenolje og urtesalat med urter fra vår egen kjøkkenhage" Denne ble servert med en nyydelig hvit burgunder av chardonnay, selvfølgelig har jeg ikke navnet i hodet, men vinen og forretten passet sammen som hånd i hanske og smaken var utsøkt.

Det var ikke så mange personer i restauranten så tidlig, vi hadde bestilt bord til klokken 18.00, men det satt 6 personer ved bordet under maleriet av Munch som var et portrett av August Strindberg, det var egentlig noe kjent med henne som satt rett under Strindberg.

Neste forrett var "Blåfinnet tunfisk rullet i korianderfrø og stekt raskt i panne, kuttet i skiver og servert med sesamfrøchips og glassnuddelsalat" Fytte rakkærn så godt! Og vinen, en Gewurstraminer, en vin som jeg vanligvis ikke synes noe om men som ble helt perfekt til denne retten.

Hvem er hun egentlig, hun dama som ser ut til å være vert ved det andre bordet, fotball preiker dem om også, og han med det lange håret ved siden av snakker trøndersk, og så snakker de fotball au!

Når hovmesterinnen kom til bordet for å rydde så måtte jeg erkjenne min sult og lyst til en fjerde forrett før den tredje som jeg nå ventet på, da damen som snakket fotball på det andre bordet fikk sin forrett så kunne jeg ikke dy meg, den så så fristende ut, kan jeg bestille en forrett til før den siste forretten? Og ja, selvfølgelig, de vil jo tjene penger så jeg fikk en 3dje forrett som var "Hvit asparges-suppe og villmorkel", og det smakte selvfølgelig himmelsk,(hvordan smaker det tro) og vinen husker jeg ikke i farten.

Jeg var fortsatt ikke mett når den siste og 4rde forretten kom på bordet, "Farfalle og oksebryst, hjemmelaget pasta med braisert oksebryst, langtidskokt oksebryst med friske og sprø asparges" og vinen en Valpolicella fra Veneto, he-he, favorittdistriktet nesten gett! Helt utsøkt, mørt og godt, bedre enn oksefilet, har dere oppdaget det at kokekjøtt egentlig er bedre enn stekekjøtt?, med litt fett som gjør smaken ennå bedre og kjøttet ennå mørere.

Hvem er ho kjærringa egentlig, fotball preker dem om ennå, snakker om Jørn Andersen og Gøril Kringen?

Hovedretten, "Villfanget kveite dekket med smakfull fiskefarse og panert med sprø brødcrust, tomatisert boillabaisse smaksatt med appelsin og spennende krydderier" "Hælle-måne" sa kona, "helt fantastisk". Selv hadde jeg vel bakt den litt mere "rare", litt råere. men slik er jeg, steker jeg kjøtt og fisk så vender jeg det stort sett i panna noen sekunder, hvis jeg ikke lar kokekjøttet braissere i gryta i stekeovnen i 6 timer da! (Enten eller) Men hellefisken var super, og vinen, hva var det nå igjen, merkelig hvor surrete en blir litt ut i måltidet gett!

Det er no`kjent med ho derre, nå trur jeg at jeg har svaret snart, heter hun Heidi tro?

Vi hadde bestemt oss for ikke å ta dessert, ikke på grunn av min påbudte forsiktighet overfor sukker, mer på grunn av at kanskje nok er nok. Men nok var ikke nok, jeg valgte meg en dessert uten dessertvin, for hodet sier nok en gang, ikke sant? Desserten ble "Rabarbra og kaktusfiken tilsmakt med den beste Tahiti vanilje, servert sammen med en sommerlig jordbærtiramisu og en deilig sorbet av lett syrlig mexicansk kaktusfiken. Jeg sier bare oj-oj-oj!

Refsnes får selvfølgelig terningkast 6 for miljø og allt det derre der, for mat gir jeg 5,8, det lille trekket op 0,2 gjør jeg fordi jeg hadde ønsket kveiten en smuuuule mindre bakt, litt mer rå.

Refsnes anbefalingsverdig?  Jaaaa. så absolutt!

Og ho dama, når vi gikk så spurte jeg, "Unnskyld, heter du Heidi?" Hun svarte bekreftende, og når jeg spurte hvor mange landskamper hun hadde så sa hun 152. Han kjente fyren ved siden av husker jeg ikke navnet på men det var en tynn fyr med langt mørkt hår, tror han har spilt på RBK eller Molde og driver med kjerringfotball nå.

Takk for oppmerksomheten!

---------------------------

Når får FFK stjerne på drakten ?
Og når avsannes Djevelen ?


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340