Husk meg
Brukernavn
Passord

Gratulerer 3:16 av Jon Syversen

Flat Trådet Nøstet
Side 5 av 11 5

Jello B

Juniorspiller

Ble medlem: 16 jun 03
Innlegg: 161

Lagt til: 25 nov 05, 22:35

BøgeJon, Snæbbusaristokrat1 og jonek, dere ble knust i denne debatten!!


Snæbbussaristokrat 1

Landslagsspiller

Ble medlem: 15 feb 04
Innlegg: 2571

Lagt til: 25 nov 05, 23:08
Opprinnelig postet av DeKjök

:-) Nei du har fortsatt missforstått.  Jeg ville aldri levert min sønn til en slik organisasjon, men det er min sak.  Jeg lar heller ikke min mor være alene med min sønn fordi hun er frikirkegjenger med tungetaling og hele pakka og har tatt med mine søskens barn dit på søndagskole og så kom de og fortalte meg at jeg kommer til helvete og det i en alder av 8 år.  Jeg gikk selv på søndagsskole og fikk tyta øra fulle med det samme. 



Når du ikke engang vil la din egen mor være alene med din sønn, på grunn av at hun er frikirke gjenger, så er det kanskje ikke helt feil alikevel når jeg antyder at du er besatt,  DeKjøk.

Hva er det egentlig du er så redd for, Dekjøk?

På et eller annet tidspunkt i livet så vil din sønn også velge sitt livssyn, antagligvis en eller annen gang i tenårene, akkurat som du har gjort en eller annen gang i livet ditt, Dekjøk.
Selv om du prøver alt det du kan for å skjerme sønnen din fra annen påvirkning enn din egen, så er det slett ikke sikkert at han vil følge i dine fotspor, DeKjøk.

Du påstår stadig at de kristne og spesielt 3:16 dømmer de som ikke tror, til et liv i helvete, Dekjøk.
Hvor i bibelen står det at noen kommer til helvete, Dekjøk.
Det som står i 3:16 er ikke ordet helvete, men fortapelse. De som ikke er kristne tror ikke på et liv etter døden og det vil da si at man tror at alle som dør er fortapt. Hvorfor da hisse seg opp over nettopp dette?

Men du har kanskje en sjanse alikevel, Dekjøk, for det står også et eller annet sted i bibelen at man enten skal være varm eller kald og ikke lunken.
Så kanskje du treffer Drillo i et evig liv hos St. Peter alikevel, for dere er jo begge ganske kalde, mens alle oss andre som er mer eller mindre lunkne ikke kommer inn og må stå utenfor.

---------------------------

FFK på toppen i 2006


Radoslaw

Landslagsspiller

Ble medlem: 31 okt 03
Innlegg: 912

Lagt til: 26 nov 05, 01:18
Slapp av Snæbbussaristokrat 1.
Som katolikk med tildels konservative holdninger, er jeg etter all sannsynlighet garantert en nøkkel til himmelens port. Hvis du skulle få problemer med St. Peter, spør etter meg...

---------------------------

FFK and Wisla Krakow forever...


Snæbbussaristokrat 1

Landslagsspiller

Ble medlem: 15 feb 04
Innlegg: 2571

Lagt til: 26 nov 05, 01:51
Opprinnelig postet av Radoslaw
Slapp av Snæbbussaristokrat 1.
Som katolikk med tildels konservative holdninger, er jeg etter all sannsynlighet garantert en nøkkel til himmelens port. Hvis du skulle få problemer med St. Peter, spør etter meg...


Men tenk om jeg kommer dit før deg, Radoslav, hvem skal jeg da spørre etter?

---------------------------

FFK på toppen i 2006


Jonek

Landslagsspiller

Ble medlem: 13 okt 03
Innlegg: 1132

Lagt til: 26 nov 05, 11:29
Opprinnelig postet av DeKjök

Det blå korset i flagget er lagt oppå det danske flagget og fargen blå er tatt fra det svenske.  Meltzer ville at det skulle være et kristent kors der.  Men korset i seg selv har jeg intet problem med.  Det er nemlig funnet avbildet på gjenstander 6500 år før Kristus.  Altså en god stund før jorden ble til ifølge din religions skrifter.  Flagget er et symbol på Norge, ikke på kristendommen. 

Flagget er likefult et kors og som er brukt pga at korset regnes som et kristentsymbol. Det kristne symbolet ville man ha som et symbol for Norge. Både svenskene og dansken hadde dette krisne symbolet i sine flagg.

Dette med kors i flagg stammer fra korsfarertiden. Et symbol for kristendommen!



Romerne brukte korset til korsfesting og da hadde ikke korset den religiøse betydningen det har idag.  Det er det faktum at Romerne korsfestet det de så på som oppvigleren og terroristen Jesus samt at Jesus i sin tid og ettertid har fått spunnet alle mytene rundt seg som har gjort korset til et kristent symbol. 

Korset var et henrettelses redskap, og korset som et symbol er helt og holdent er kristens symbol.
Satanister bruker flagget som sitt symbol, opp ned.  Kristendommen sin vei, mens flagget har det liggende.  
Liggende eller stående, spiller ingen rolle.
Opp ned korset til satanistene er myntet på Peter som ble korsfestet opp ned.

Jeg har ikke noe problem med flagget og synes det er veldig flott. 
Det var en betryggende.


Nasjonalsangen er forøvrig skrevet av en humanetiker/fritenker. 
En fin sang som også har noen strofer om Gud og kristenfolket.

At du vil slippe til politikk og religion på stadion begrunner jo hele ditt og BøgeJons standpunkt om at det også er greit med 3.16.  Men det vil altså ikke jeg og jeg tror dere lurer dere selv om dere tror at det å rope kamerater og ”gud er død”  på stadion ikke ville skapt bråk.  Men så er jo jeg et orakel. 

 


Det var som et svar på ditt spørsmål om jeg vill godta om Hedningesamfunnet skulle få kunne gjøre det samme som 3:16. Da var svaret mitt JA! jeg synes også det var greit at de sa noen velvalgte ord.  

 

 

 

 


Og hvorfor tror du Hedningesamfunnet ville ropt ”Gud er død” ?  De tror jo ikke på Gud.


Jeg gjentar nok engang: Hva 3.16 gjorde eller ikke gjorde på stadion er det samme.  FFK og 3.16 har et formelt samarbeid og de slipper til på stadion. Og så lenge jeg ikke vil ha slik aktivitet av andre heller, ei heller HEF, så vil jeg heller ikke se 3.16 der.

 

 

 

 

 

 

---------------------------

Du ser det ikke, før du tror det!!
HOLYGANS


Jonek

Landslagsspiller

Ble medlem: 13 okt 03
Innlegg: 1132

Lagt til: 26 nov 05, 11:54
Endret: 26 nov 05, 12:04
Det ble noe feil med datan når jeg svarte på forrige innlegg.

For å svare kort på det:

Korset er et kristent symbol. Flaggene til svenskene og danskene har dette symbolet pga at de ville symbolisere at de var kristne land. Norges flagg er en "videreføring" av dette.
Derfor har vi et flagg med et kristen symbol. Det du skrev er ikke den korrekte historien til flagget. Du bortforklarer det at det har en sammenheng med det å skulle være et kristent land.
Dette med korset som henrettelses redskap er jo kjent. Det er da ingen tvil om at Jesus ble henrettet tre dager før han stod opp igjen fra det døde. Det første kristne symbolet var en fisk, og korset har siden korsfarertiden vært et symbol for Kristendommen.

Satanistene??? De har tatt symbolet med oppned kors fra da Peter ble henrettet på et kors som var hengt oppned.
Altså en pervertering av det kristnesymbolet. Hva ellers ville de pervertere? Kanskje en oppned FFK vimpel? :-)

Jeg har svart mange ganger, og det meget klart at alle til og med Hedningesamfunnet kan stille opp på samme måten som det 3:16 gjør.
Jeg hadde ikke tatt meg nær av at de hadde sagt noen velvalgte ord og en hilsen.

At de hadde ropt at "Gud er død!" var bare et eksempel på at jeg ikke bryr meg om hva folk sier om Gud og Jesus. Det er deres sak. Jeg blir ikke påvirket av det. Jeg er ikke så hårsår som enkelte, hva andre kristne mener må de svare for.


Jeg synes imotsetning til deg, at alle som gjør noe positivt for klubben bør kunne gjøre det. 
Jeg håper ikke at du tror jeg er enig med deg i det vi har debattert? Det burde du ha fått med deg.
Jeg synes det er latterlig å si at vi / jeg  ikke tror på vår egen argumentasjon. Det blir bare for dumt. 
Jeg kan forstå "noen" av dine argumenter, men det virker som om du har ikke kjennskap til hva 3:16 bedriver på barnepasset.  Du har laget deg et bilde av det hele og argumenterer ut fra det og dine fordommer. Derfor blir hele din argumentasjon om 3:16 veldig vag og tannløs.


Fremdeles synes jeg Jon Syversens innlegg bør få terningkast 6!




---------------------------

Du ser det ikke, før du tror det!!
HOLYGANS


DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 26 nov 05, 23:11

Snæbbusaristokrat1,

 

 

Jeg forstår ikke trangen til å stemple meg for noe som helst fordi jeg brenner for dette.   Saken med min mor er egentlig av for privat art til at jeg skulle tatt det med, men det handler om å gå bak min rygg mht hjemmedåp og forsøk på frelse av mitt udøpte barn.  Mine foreldre ble Kristne etter jeg var 20 og utmeldt av statskirken så min opposisjon mot kirken er ikke begrunnet i noe tvang i barndommen.  Tvert om så opplevde jeg aldri en jul hvor bibelen var fremme eller jesus ble nevnt.  Men den situasjonen har endret seg radikalt.  Men jeg ble døpt og gikk på søndagsskole, sendt dit og døpt av foreldre som da ikke var kristne.

 

Jeg vil skjerme min sønn fra all utøving av religion inntil han er gammel nok til å ta en slik avgjørelse selv.  Der får jeg et problem når han kommer i skolepliktig alder med feks bordbønn, salmesynging, bønn, gudstjenestebesøk etc. Som vitterlig foregår innefor dagens reviderte Krl fag.  Mange av lærerne som underviser religion er selv kristne og i utgangspunktet innhabile.  Det er ikke noe verre at jeg vil oppdra min sønn med verdier basert på humanisme og menneskerettigheter og et balansert syn på hva religion er enn at kristne tar barna til kirken, døper dem også videre.  Om min sønn finner ut at han tror på islam eller buddisme så har ihvertfall aldri jeg tvunget han med på utøvelse av ritualer innenfor andre religioner.

 

 

Jeg er for lite belest i bibelen til at jeg kan påstå at det er skrevet der, men utifra debatten som har pågått rundt den nye bibeloversettelsen hvor kirken har ønsket å fjerne helevete så må det jo komme fra et sted.  Det du kommer med om temperatur er ukjent for meg.  Det er uansett en pilar innenfor kristendommen at den som tror kommer til himmelen.  Altså må jeg havne et annet sted sammen med dem som ikke tror, de som aldri har hørt om gud og de som er mentalt uskikket til å forstå noe som helst.

 

---------------------------

Dom flesta killar går ju på dom snyggasta tjejerna va? Slobban och jag går direkt på andrasorteringa. Skadad gods!.


DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 26 nov 05, 23:33

 

Først – Det fine med å diskutere mot deg, Snæbbusaristokrat 1 og BøgeJon er jo at jeg vet at dere øyeblikkelig tilgir meg for alt jeg skriver for jeg vet jo ikke hva jeg gjør.  Nå har jeg blitt kalt div, men ikke kalt dere noe som er verdt å tilgi meg for.  Ser at BøgeJon nå er gått fra å kalle meg Orakel til Dust.  En viss motsetning der....

 

 

Jeg er helt på høyde med at bakgrunnen for korset I flagget er at det skulle være et kristent symbol, det skrev jeg også.  Men da symbolet er så mye eldre enn kristendommen og brukt i mange andre sammenhenger tar jeg meg ikke nær av det.  Hadde det vært idag flagget skulle konstrueres så ville et kors i flagget grunnet kristendom ikke vært mulig for idag er samfunnet helt anderledes enn da.

 

 

Jeg har vært i peterskirken og endel andre kirkebygg  i Roma, Paris, London, Milano og Køln fordi byggene er flotte og de er jo fulle av religiøse symboler.  Så jeg har ikke noe problemt med korset i flagget!  Det underlige er at man på utsiden av disse byggene ser lutfattige tiggere, og så er innsiden full av luksus som kirken har tilranet seg ved at folk i gamle dager betalte for å få tilgivelse.

 

 

” Det er da ingen tvil om at Jesus ble henrettet tre dager før han stod opp igjen fra det døde”

 

Utifra hva jeg kjenner til om døden så vil jeg si at det er en viss tvil rundt det punktet.  På skolen kan man altså lære at det er faktum i den ene timen og så rett til biologi i den neste. 

 

 

”Jeg synes imotsetning til deg, at alle som gjør noe positivt for klubben bør kunne gjøre det.”

 

Jeg har ikke noe problem med at folk jobber for klubben, men jeg har et problem med at religiøse eller politiske organisasjoner får promotere seg innefor FFK og Stadion.  At 3.16 har barnepass for de som vil levere barna der har jeg som sagt ikke noe problem med.  Og FFK og 3.16 har et formalisert samarbeid.

 

 

Ja  jeg finner det merkelig at dere kan i det hele tatt antyde at det ville gått upåaktet hen at hedninger, kommunister, muslimer osv. Reklamerte for sine organisasjoner på stadion.  Det er særs merkelig.

 

 

Vedrørende 3.16 så har jeg lest igjennom det meste av hva som står på deres web sider og sjekket opp linkene.  Forumet i seg selv og spesielt det for barnas eliteserieklubb og 3.16 U. var jo lekker lesning.

 

---------------------------

Dom flesta killar går ju på dom snyggasta tjejerna va? Slobban och jag går direkt på andrasorteringa. Skadad gods!.


Jonek

Landslagsspiller

Ble medlem: 13 okt 03
Innlegg: 1132

Lagt til: 27 nov 05, 14:49
Endret: 27 nov 05, 14:56
Opprinnelig postet av DeKjök

 

 

Først – Det fine med å diskutere mot deg, Snæbbusaristokrat 1 og BøgeJon er jo at jeg vet at dere øyeblikkelig tilgir meg for alt jeg skriver for jeg vet jo ikke hva jeg gjør.  Nå har jeg blitt kalt div, men ikke kalt dere noe som er verdt å tilgi meg for.  Ser at BøgeJon nå er gått fra å kalle meg Orakel til Dust.  En viss motsetning der....

 

 

 

 

 

Jeg er helt på høyde med at bakgrunnen for korset I flagget er at det skulle være et kristent symbol, det skrev jeg også.  Men da symbolet er så mye eldre enn kristendommen og brukt i mange andre sammenhenger tar jeg meg ikke nær av det.  Hadde det vært idag flagget skulle konstrueres så ville et kors i flagget grunnet kristendom ikke vært mulig for idag er samfunnet helt anderledes enn da.

 

 

 

 

 

 

Jeg har vært i peterskirken og endel andre kirkebygg  i Roma, Paris, London, Milano og Køln fordi byggene er flotte og de er jo fulle av religiøse symboler.  Så jeg har ikke noe problemt med korset i flagget!  Det underlige er at man på utsiden av disse byggene ser lutfattige tiggere, og så er innsiden full av luksus som kirken har tilranet seg ved at folk i gamle dager betalte for å få tilgivelse.

 

 

 

 

 

 

” Det er da ingen tvil om at Jesus ble henrettet tre dager før han stod opp igjen fra det døde”

 

 

 

Utifra hva jeg kjenner til om døden så vil jeg si at det er en viss tvil rundt det punktet.  På skolen kan man altså lære at det er faktum i den ene timen og så rett til biologi i den neste. 

 

 

 

 

 

 

”Jeg synes imotsetning til deg, at alle som gjør noe positivt for klubben bør kunne gjøre det.”

 

 

 

Jeg har ikke noe problem med at folk jobber for klubben, men jeg har et problem med at religiøse eller politiske organisasjoner får promotere seg innefor FFK og Stadion.  At 3.16 har barnepass for de som vil levere barna der har jeg som sagt ikke noe problem med.  Og FFK og 3.16 har et formalisert samarbeid.

 

 

 

 

 

 

Ja  jeg finner det merkelig at dere kan i det hele tatt antyde at det ville gått upåaktet hen at hedninger, kommunister, muslimer osv. Reklamerte for sine organisasjoner på stadion.  Det er særs merkelig.

 

 

 

 

 

 

Vedrørende 3.16 så har jeg lest igjennom det meste av hva som står på deres web sider og sjekket opp linkene.  Forumet i seg selv og spesielt det for barnas eliteserieklubb og 3.16 U. var jo lekker lesning.

 

 

 



Du skal ikke være for trygg på at det blir noe tilgivelse!!!:-)
Du skrev at jeg har kalt deg for dust osv. Det stemmer ikke. Jeg er uenig med deg, men har ikke kalt deg for noe styggt. 


Biologi og Kristendom.
Dette er et stort tema som blir trukket inn. Hverken du eller jeg har vel den fulle oversikt her. Kanskje du?

Biologi: vitenskap er så mangt. Jeg vet at det er så mange sider, meninger, teser og metoder som blir brukt i både zooliogi, biologi og andre fagretninger, slik at "en enighet" innen det feltet kan man jo ikke regne med. Bare innen evolusjonsteorien(e) er det mange sprik og motsetninger. Det er vel ingen forskere som kan motbevise at Jesus sto opp fra de døde? Det var jo mange vitner til dette. Rent juridisk er det et bevis, folk vitner jo i rettsaker i dag om hva de har sett.

Teologien har en annen side, og det er troens retning. De fleste forskere er veldig forsiktig med å slå ting fast, og det gjør man heller ikke med skapelses (underet) heller. Det må jo stor tro til for å tro at Jorden, universet, du og jeg har blitt til av ingenting eller en smell. Det er vel et større trossteg?



Derfor er det IKKE særs merkelig!!!!
Det at andre livssyn og religioner kan reklamere for sine syn, ståsted og budskap gjør meg ikke noe. Jeg blir ikke påvirket eller annfektet over å høre at andre tror eller mener noe annet enn meg. Det å være kristen er ikke å mene en spesiell ting, eller tenke på et vist sett. Det er så enkelt som å bli FRELST!!  ..... Det er å møte Jesus Kristus.... det har jeg gjort....
Derfor blir jeg ikke nedstemt av å høre feks Hedningesamfunnet / muslimene proklamere sitt budskap.

At du har et annet syn enn meg og mange andre på det at FFK har et samarbeid med 3:16, er din sak. Du skal ha rett til å forfekte ditt syn og jobbe for det. Vi andre skal ha rett til det samme, hvis ikke vil vi ikke leve i et demokrati, men i "Drillo" sitt meningsdiktatur!

Jeg er sterkt imot et slik holdninger som det Drillo står for, og det regner jeg med at du og jeg er enige i.







---------------------------

Du ser det ikke, før du tror det!!
HOLYGANS


DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 28 nov 05, 10:05
Endret: 28 nov 05, 10:10

Jonek, nei jeg sier det er BøgeJon som har kalt meg dust. Og Snæbbusaristokrat1 mener jeg er besatt.  Du har ikke kalt meg noenting. 

 

Hvorfor vil du ikke tilgi meg hvis du har møtt Jesus?  Han sier jo at du skal det?

 

Vitnene til jesu oppstandelse er jo egentlig bare personer som er omtalt i bibelen.  For meg er bibelen noe mennesker har skrevet og mennesker har skrevet mye rart.  Hvis det vitnebeviset skal godtas så er det faktisk endel som så Baron Von Munchausen bli med en kanonkule fra Gibraltar til Afrika, observere fiendens posisjoner i lufta for så å hoppe over til en returerende kule.  Baron Von Munhausen gjør mye av de samme triksa som Jesus, han var også en høyst reell levende person.

Oversikt over Biologi?  Nei, det har jeg ikke.  Det du skriver om teorier og motsetninger er jeg helt enig i.  Jeg påpekte bare at man på skolen lærer bort en ting i den ene timen for så å lære bort noe som bryter totalt med dette i den neste.  At en person skal trosse døden er ikke i overenstemmesle med vanlig akseptert og undervist biololgi, fysikk eller kjemi.  Det handler om å tro og om å bli frelst.  Jeg bare mener at dette ikke hører hjemme i skolen.  At 2+2 er fire, det kan ikke diskuteres.  At det kan bli noe annet innenfor et annet tallsystem er noe annet.  Historie og samfunnsfag er alltid basert på faktatall og synsing.

 

Religion har en historisk del, en etikk del, og en praktiserende del.  Jeg vil ha bort den praktiserende delen.  A-Magasinet Hadde for litt siden en bra artikkel om hvor mange problemer dette skaper i skolen.  Hva med en jente på barneskolen hvor foreldrene ville ha fritak for praktiserende kristendom som måtte sitte med ryggen til i Krl timene når resten av klasse skulle be for henne?  Dette er ett av flere stygge eksempler gjengitt i artikkelen.

 

Jeg nekter deg ikke retten til å tro på gud.  Og jeg er bevisst agnostiker da jeg mener det er like lite bevist at en gud finnes som at han ikke gjør det.  Jeg synes det er ganske naturlig å tro på noe utenomjordisk, noe bakenforliggende.  Hvor kommer vi fra, hva er tid?  Men jeg tror ikke på bibelens innhold.


Du kan også si for deg selv at DU ikke vil reagere på om kommunistiske, islamske eller satanistiske slagord ble ropt ut fra høytaleranlegget på stadion, men jeg synes det er merkelig at du tror at det ikke ville blitt bråk av det.

  

Og hvorfor skal ikke Drillo få mene hva han vil uten at det er diktatur?  Han har bare uttalt seg om samarbeidet mellom FFK og en forening som har en grunntanke som mener noe ganske dømmende om hans person.  Det har også Roger Solheim i NFF og andre offentlige personer i fotballnorge.  Jeg er fullt på linje med Drillo her og mener han har fine holdninger på mange punkter.

 

 

 

 

---------------------------

Dom flesta killar går ju på dom snyggasta tjejerna va? Slobban och jag går direkt på andrasorteringa. Skadad gods!.


Jonek

Landslagsspiller

Ble medlem: 13 okt 03
Innlegg: 1132

Lagt til: 28 nov 05, 12:02
Det at du ikke får tilgivelse hadde er smil som prefiks. :-)

Les Flavius Josefus en jødisk ikke kristen forfatter som skrev for romerne. Der får du lese en histore beskrivelse fra tiden rundt Jesu død og oppstandelse.
Det er ikke bare Bibelen som beskriver dette at Jesus stod opp fra det døde.

Drillo blir ikke dømt at 3:16, han fordømmer selv 3:16 etter mitt syn. Etter min oppfatning er det livssyns nøytrale ståsted, som han ønsker en blåkopi av hans eget ateistiske ståsted. Han drar Tarek meg seg i sin argumentasjon om å havne i Helvete om man ikke tror. 
Spør du en muslim om hvor de tror Drillo havner er vel det også i fortapelsen (Helvete). 
Drillo blander kortene og styrer agrumentasjonen dit han selv vil.  Han fordømmer og er lite åpen for virkeligheten. 
Jeg tror det går ann å ha en felles interesse (les Fotball) og være åpen på sitt reiligiøse stå sted. Det er toleranse som må til.

Det at det blir bråk om muslimer sier noe på stadion, det kommer ann på deg og ikke på meg!.

Nøytralt for meg er ikke det samme som å stikke hode under jorda å si" det finnes ingen religion eller en sannhet", men det er å kunne godta hverandre med de ulike religiøse og politiske ståsteder man har.
Denne kvaliteten manglet Drillo.

Det som er verd å merke seg i hele dette spillet til Drillo er dette: Hvor har det blitt av debatten om hans trenergjerning?
Han har klart å løpe unne denne evalueringen, og vi sitter igjen å prater om 3:16 osv. 
Det er klart vi kan det, det er vi et bevis på, men allikevel bør ikke Drillo slippe unna.

Jon Syversen får terningkast 6,5!! (Ikke dårlig)

---------------------------

Du ser det ikke, før du tror det!!
HOLYGANS


DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 28 nov 05, 13:59
Endret: 28 nov 05, 14:00

Hva om mange i fex Brasil iløpet av uken står frem, og sier de har obeservert at en lokal fyr har stått opp fra de døde.  Han intervjues på tv, radio, aviser.  Er det sant det da?  Kanskje 20 levende vitner på sin side.  Da tror altså du at han er guds sønn?

Snorresagaene - de er skrevet for omtrent 1000 år siden.  Sant alt som står der? Neppe. Det er helt sikkert mange som skriver om Jesu oppstandelse dette på den tiden, men det gjør det ikke mer sant.  Skriftene er ikke verifiserbare og er det noe som virkelig trenger verifisering så er det historiene der som bryter med alt vit mener vi ”vet”.  Vedrørende vår opprinnelse så er det fler i norge som tror på hva Darwin skrev enn hva Bibelen sier.  Det fordi Darwins teorier er synlige og kan ses i naturen hele iden.  Det er mye oppspinn som er skrevet gjennom historien, jeg ser ikke at bibelen er noe mer troverdig enn mye annet bare fordi mange tror det.  Kristendommen har blitt en stor dominant maktfaktor og religion med de samme midlene ekstreme muslimer bruker idag.  Krig, trussler, tortur, korstog, invisisjon, avlat, og heksebrenning.  Dette er det enda flere som har skrevet om og det er ikke lenge siden og det pågår ennå.   Det er historie kan du hevde, men det er bakgrunnen for utbredelsen. Idag er kristendom ufarliggjort i Norge og allment akseptert og vi har en rolig situasjon fordi fritenkere har opponert og vunnet frem i slag etter slag mot kirken.  Mange av dem har blitt drept av kriken eller blitt fengselt, her i Norge!   Flere og flere religioner og livssyn vinner frem i Norge. Kristendommen er idag en av mange religioner i norge og har en urealistisk og problemskapende særstilling i skoler og barnehager.  

Om det så er mitt problem at jeg mener det blir bråk fordi jeg er en av dem som ikke vil blande fotball med religion eller politikk så forandrer det ingenting mht min påstand: Det vil bi bråk!  Du vil kanskje tolerere at dine barn kommer hjem fra skolen med et bønneteppe fordi de den dagen har bedt mot mekka også, men flertallet vil ikke det.  Jeg vil ikke det.  Vi er mange som ikke vil ha religion og politikk på stadion, det er for å se fotball vi er der, ikke for å høre noen selge oss frelse eller politiske budskap.  På skolen skal våre barn lære kunnskaper om samfunnet og få kunnskap som gjør dem klare for videre spesialiert utdanning eller til å klare seg i samfummet. De skal lære etikk med bagrunn i norges lover og menneskerettigheter, de skal ikke lære hva de skal tro på. 


At du vil tolere dette sier bare noe om DIN innstilling, ikke noe om veldig manges innstilling.  Og når man ser hvordan det reageres på offisielt hold fra kirken når kristendom kritiseres, harseleres med eller at muslimer vil spre sitt budskap eller bygge sine moskeer så mener jeg det er tegn på at en reaksjon vil komme.  Og lite engasjerer så mye som steile politiske motsetninger.  På bakgrunn av realiteten i aviser hver dag mener jeg det er merkelig å hevde at det ikke blir bråk.  At du ikke vil bråke er noe helt annet.

Nøtralt for meg er at dette ikke har noe på stadion å gjøre!

Drillos virkelighet er krystallklar:  FFK samarbeider med en organisasjon som mener at han grunnet hans livssyn skal dømmes til evig fortapelse.  3.16 tror på dette budskapet og godkjenner det ved at de videreformidler dette og ser på han som står bak som en allmektig gud.  Og vi er mange på stadion som dømmes dithen.   Jeg tror debatten om Drillos trenergjerning ble druknet gjennom det åpne brevet og intervjuet her der han setter en del ting i klarere lys.  Det handler mer om missforståelser rundt ansvarsfordeling og Ringbergsaken enn om noe annet.

Selvsagt kan du gi 6.5 på terningen, jeg tror den stopper på maks. 6.

---------------------------

Dom flesta killar går ju på dom snyggasta tjejerna va? Slobban och jag går direkt på andrasorteringa. Skadad gods!.


Jonek

Landslagsspiller

Ble medlem: 13 okt 03
Innlegg: 1132

Lagt til: 29 nov 05, 14:28
Endret: 29 nov 05, 14:32
Om noen i Brasil står opp fra det døde og har 20 vitner til det. Er det sant da spurte du. Selvfølgelig er det sant om noen gjør det ,og i tillegg har beviser dvs vitner til det. Om han er Guds sønn pga dette, er en helt annen sak. Det er han ikke av den grunn. Det jo logisk. 
Der synes jeg du beveget deg på meget tynn is. Det forstår du sikkert selv.

Vitenskap eller viten skriver du litt om. Du trekker fram gamle Darwin og prøver å påstå at det er vitenskap. Vel, vitenskap må jo ha sine metoder for å være godkjent som vitenskaplige fakta. Darwin fyller ingen av disse forutsetningene som man bør bygge en vitenskaplig undersøkelse på.
Han hadde blant annet en meget lavt antall knokler og hodeskaller å legge frem, man må ha en viss mengde for å kunne dokumentere noe, eller for å si at svarene er valide. Darvin gikk selv bort i fra sin egen teori, og sa blant annet at det ikke var valid og relialibiteten var meget svak.


Det er klart at man ved Vikingtidens slutt ble enten tvunget til kristen tro,eller som mange ble overbeviste uten sverd.
Kristendommens fremvekst siden 1955 har vært formidabel på verdensbasis. Da tenker jeg på den som blir regnes som Pinse/Karismatiske delen. Fra 1955 og fram til 2000 har antallet av innen denn retningen økt fra 6 mill. til ca 550 mil..
Jeg kan ikke se at det er noen som helst tegn til svekkelse på verdensbasis, men i Norge har det vært en tilbake gang.
Du skriver at fritenkere har vunnet slag etter slag, men jeg sier at de ikke har vunnet krigen.

Du skriver noe om skolen og religioner som ikke henger på grep. I skolen skal man få kunnskap, og det er veldig bra. Det er ikke forkynnelse, men kunnskapsformidling. 
Mine barn har fri vilje, og velger de å bli fritenker eller muslim må det være deres valg. Jeg kan ikke tvinge dem til noe som helst. Jeg vil selvfølgelig påvirke dem i den retning jeg synes er best. Det gjør vel forhåpenlig du også.
Like "lille" som å få kunnskap om Islam tredd ned over hode, så synes jeg det er "lille" å få en relativistisk og "nøytral" livssynsundervisning basert på en ateisktisk sekulær humanisme. Den klasiske humanismen fra Det gamle Hellas er jo meget interssant. Da er vi inne på dette med veritiserte skrifter å gjøre igjen. Sokrates, Platon og Aristoteles sine utsagn er jo ikke veldig valide. Men det regnes nesten som "sant" i mange kretser, men fin lesing og mye god lærdom. Dette ble jo skrevet ned meget lang tid etter pat personene var døde. Dette i motsetning til bibelen. :-) Et lite halleluja passet godt her!

Hva andre gjør, om de bråker er deres sak. Jeg vil nok argumentere slik som du og jeg gjør nå., men jeg håper ikke du ser på det som bråk? Da blir det lit for teit, spesielt når vi ikke kjenner hverandre, eller har sett hverandre. Dette er en diskursjon og en argumentasjon.

Nøytralt for deg er at det ikke skal finnes på stadion. Jeg har bedt til Gud mange ganger på stadion, det vil jeg fortsette med. Det er jeg ikke alene om. Du kan jo forholde deg "nøytralt". Du er negativ til at muslimer skal bygge moske? Det skjønner jeg ikke om du er en fritenker, da synes jeg det drar seg mot å være "trangsynt". De er muslimer og det er vel naturlig at de kan samles i sitt "gudshus". 
Jeg er ikke spesielt redd for at evangeliet skal forsvinne i dette mangfoldet, men sekulær humanismen som du er en talsmann for vil nok blekne om noen får år. Da er du velkommen inn i den Pinse/karismatiske delen av kristendommen.

3:16.
3:16 og alle innen den klasiske kristne troen tror at det finne to utganger på dette livet. Himmel eller Helvete! Det er det ingen tvil om og det står jeg selvfølgelig for.
La oss si at dette er sant. Hva er det da Drillo klager på. 3:16 vil jo ikke at han skal havne i helvete, men de vil nok at han skal komme til Himmelen. Det er det som står i John. 3:16. Dette skulle heller Drillo ha blitt glad for. 
Men når han ikke tror på dette og heller ikke vil komme til Himmelen som er det vel ikke noe klage på.

Hva har 3:16 gjort! Det ha passet på barn, og sagt ordene "ha en velsignet aften". Det er det samarbeidet går ut på.
Blir det forkynnelse og press, vil og bør samarbeides kanskje vurderes. Men det har ikke vært aktuelt.

Jeg ønsker 3:16 og samarbeidet med FFK all lykke i fremtiden.

Terningkastet på 6,5 var vel ikke så feil synes jeg.

---------------------------

Du ser det ikke, før du tror det!!
HOLYGANS


DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 29 nov 05, 19:49
Endret: 29 nov 05, 19:53

Her synes jeg du kommer med mye rart Jonek. 

Hvorfor i all verden mener du at jeg er imot bygging av moskeer?  Jeg påpeker bare at det er mye motstand mot dette spesielt fra kristne og kirken.  Og det påpeker jeg bare som et eksempel på at muslimer i fri utfoldelse på stadion i pausa også vil gi bråk!  For meg kan de bygge så mange moskeer de bare vil.

Og jeg sier heller ikke at en fyr i Brasil har stått opp fra døden, men jeg skriver ”om mange i Brasil står frem og påstår de har observert” , ikke at  det har skjedd.  Det er en vesensforskjell!  Og jeg spør bare om du tror han da er gudssønn, jeg påstår ikke at han er det.  Det er vitner, det kan nedskrives, samme som bibelen.  Du tror jo at dette har skjedd fordi det er nedskrevet i bibelen og i andre tekster.

Det værste her er kanskje at du totalt ignorerer at bordbønn/sang (hvor man takker gud for maten), kirkegang, salmesynging og bønn i skolen forekommer og at det vitterlig er praktisering, ikke kunnskap.   Hvilke aviser leser du da?

Det er et overgrep mot alle barn og foreldre med annen religion eller barn av humanetikere.  Det er ingen som tvinger dine barn til å be mot Mekka!  Dette varierer fra skole til skole, lærer til lærer.  Og siden man ikke kan søke fullt fritak bryter faget Krl mot menneskerettighetene ifølge FN og for 5 år siden gikk 6000 i demonstrasjonstog mot dette.  Og lite forbedring har skjedd.  Jeg og du kan påvirke våre barn i en retning, men det er ikke skolens jobb!  Og der svikter praktiseringen av KRL.

Darwin kom med en teori og han gikk bort ifra den.  Men i ettertid er det ikke mye tvil om at evolusjon har skjedd og skjer og det er funnet mye mer indiser på sannhet etter Darwin.  Darwin ble også utsatt for et enormt press fra bla. Kirken.  At vi ikke skulle være skapt av Gud var selvsagt en utrolig tøff påstand på den tiden.   Du setter sprøsmålstegn ved Darwins metoder.  Han så mange tegn på at det var en utvikling i naturen basert på at det sterkeste individ hele tiden gikk videre og påpekte noe om vellykte mutasjoner som skapte nye arter.  Dette er du tvilende til, men at en fyr har gått rundt å helbredet ved håndspåleggelse og  lurt døden godtar du glatt.  En fyr du 2000 år etterpå også hevder å ha møtt.

Kristendommens fremvekst skyldes misjonering.  Fattige mennesker er særs mottagelige for å ha et håp at det blir bedre ved livets slutt.  Kirken utnytter dette til fulle og misjonerer der fattige mennesker er.  Frelse først, så mat og medisiner heter det fra offisielt hold.   Det styggeste ved misjoneringen er at kirken viser null respekt for lokale religioner som blir utryddet. Humanismen er voksende og vil alltid være det der det er lov til å velge selv.   Årsaken til at det er anderledes i Skandinavia er mindre fattigdom, mer utdanning, og først og fremst religionsfrihet. 

”Jonek skriver : Du skriver at fritenkere har vunnet slag etter slag, men jeg sier at de ikke har vunnet krigen.”
Vil dette si at du ønsker at kirken eller kristendommen igjen skal tvinge alle som ikke tror til å tro? Til å bestemme hvordan ikke-troende skal leve?  Det er de slagene fritenkerne har vunnet.  Jeg kan idag sitte her å skrive det jeg gjør.  Det var utenkelig for kanskje så kort tilbake som 40-50 år.

Sokrates, Aristoteles, Platon, Kant mfl, filosoferer rundt hva det er å leve, hva er gode handlinger etc.  Om det er de som har sagt det eller andre er uvesentlig.  Du kan være enig eller uenig i det som står der.  De fleste av de ti bud er gode leveregler, men jeg trenger ikke tro på at gud ga dette til menneskene via stentavler av den grunn.   Husk at mye av det som står i bibelen, det nye testamente spesielt, var skrevet ned av andre før bibelen.  Da tenker jeg på fex. ”Du skal ikke stjele”  Det er jo masse i bibelen som jeg er enig i.   Det var et veldig dårlig eksempel!

”Hva andre gjør, om de bråker er deres sak. Jeg vil nok argumentere slik som du og jeg gjør nå., men jeg håper ikke du ser på det som bråk? ”
Mellom oss er dette en debatt, helt greit.  Men jeg ser ikke at jeg er velkommen på stadion lengre så lenge FFK samarbeider med 3.16 som mener noe om min livsstil.  Og på generelt grunnlag vil jeg ikke at FFK skal kobles opp mot noe livssyn.

Nøytralt vil si at FFK som klubb ikke tar stilling.  At du ber på stadion er det samme for meg bare det ikke skjer høylydt og over høytaleranlegget.

"3:16 og alle innen den klasiske kristne troen tror at det finne to utganger på dette livet. Himmel eller Helvete! ” Ja og slike folk som mener dette vil ikke jeg at skal underholde på stadion.  3:16 sier at Guds ord er lov og at han lever syndig og fortjener evig fortapelse.  Det er ingen av dem som setter spørsmålstegn ved denne dommen, gud har rett! 

”Hva har 3:16 gjort! Det ha passet på barn, og sagt ordene "ha en velsignet aften". Det er det samarbeidet går ut på.”  Nei, feil! De reklamerer for seg selv på stadion, de har et økonomisk samarbeid og de har FFK logoen under samarbedspartnere på sin web.

Og så ønsker du meg velkommen til Pinsebevegelsen?  Det er jo de som har en pastor i Sverige som tråkka godt i salaten idag og mente at homofili er en krefsvulst på samfunnet.  Nei, takk, er ikke interessert!

Jeg ser fortsatt ikke at 6.5 er mulig på en vanlig terning.

 

---------------------------

Dom flesta killar går ju på dom snyggasta tjejerna va? Slobban och jag går direkt på andrasorteringa. Skadad gods!.


marle

Moderator

Ble medlem: 09 apr 03
Innlegg: 591

Lagt til: 30 nov 05, 02:53
Jeg er 100% enig med DeKjök i absolutt alt som blir skrevet av han. Ser virkelig ut som at de andre (som er imot han) ikke helt leser hva han skriver..

---------------------------

Sjefskodærn


DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 30 nov 05, 08:55
Takk Marle!

---------------------------

Dom flesta killar går ju på dom snyggasta tjejerna va? Slobban och jag går direkt på andrasorteringa. Skadad gods!.


Jonek

Landslagsspiller

Ble medlem: 13 okt 03
Innlegg: 1132

Lagt til: 01 des 05, 10:47
Endret: 01 des 05, 11:42
Opprinnelig postet av DeKjök

Her synes jeg du kommer med mye rart Jonek. 

Hvorfor i all verden mener du at jeg er imot bygging av moskeer?  Jeg påpeker bare at det er mye motstand mot dette spesielt fra kristne og kirken.  Og det påpeker jeg bare som et eksempel på at muslimer i fri utfoldelse på stadion i pausa også vil gi bråk!  For meg kan de bygge så mange moskeer de bare vil.

Og jeg sier heller ikke at en fyr i Brasil har stått opp fra døden, men jeg skriver ”om mange i Brasil står frem og påstår de har observert” , ikke at  det har skjedd.  Det er en vesensforskjell!  Og jeg spør bare om du tror han da er gudssønn, jeg påstår ikke at han er det.  Det er vitner, det kan nedskrives, samme som bibelen.  Du tror jo at dette har skjedd fordi det er nedskrevet i bibelen og i andre tekster.

Det værste her er kanskje at du totalt ignorerer at bordbønn/sang (hvor man takker gud for maten), kirkegang, salmesynging og bønn i skolen forekommer og at det vitterlig er praktisering, ikke kunnskap.   Hvilke aviser leser du da?

Det er et overgrep mot alle barn og foreldre med annen religion eller barn av humanetikere.  Det er ingen som tvinger dine barn til å be mot Mekka!  Dette varierer fra skole til skole, lærer til lærer.  Og siden man ikke kan søke fullt fritak bryter faget Krl mot menneskerettighetene ifølge FN og for 5 år siden gikk 6000 i demonstrasjonstog mot dette.  Og lite forbedring har skjedd.  Jeg og du kan påvirke våre barn i en retning, men det er ikke skolens jobb!  Og der svikter praktiseringen av KRL.

Darwin kom med en teori og han gikk bort ifra den.  Men i ettertid er det ikke mye tvil om at evolusjon har skjedd og skjer og det er funnet mye mer indiser på sannhet etter Darwin.  Darwin ble også utsatt for et enormt press fra bla. Kirken.  At vi ikke skulle være skapt av Gud var selvsagt en utrolig tøff påstand på den tiden.   Du setter sprøsmålstegn ved Darwins metoder.  Han så mange tegn på at det var en utvikling i naturen basert på at det sterkeste individ hele tiden gikk videre og påpekte noe om vellykte mutasjoner som skapte nye arter.  Dette er du tvilende til, men at en fyr har gått rundt å helbredet ved håndspåleggelse og  lurt døden godtar du glatt.  En fyr du 2000 år etterpå også hevder å ha møtt.

Kristendommens fremvekst skyldes misjonering.  Fattige mennesker er særs mottagelige for å ha et håp at det blir bedre ved livets slutt.  Kirken utnytter dette til fulle og misjonerer der fattige mennesker er.  Frelse først, så mat og medisiner heter det fra offisielt hold.   Det styggeste ved misjoneringen er at kirken viser null respekt for lokale religioner som blir utryddet. Humanismen er voksende og vil alltid være det der det er lov til å velge selv.   Årsaken til at det er anderledes i Skandinavia er mindre fattigdom, mer utdanning, og først og fremst religionsfrihet. 

”Jonek skriver : Du skriver at fritenkere har vunnet slag etter slag, men jeg sier at de ikke har vunnet krigen.”
Vil dette si at du ønsker at kirken eller kristendommen igjen skal tvinge alle som ikke tror til å tro? Til å bestemme hvordan ikke-troende skal leve?  Det er de slagene fritenkerne har vunnet.  Jeg kan idag sitte her å skrive det jeg gjør.  Det var utenkelig for kanskje så kort tilbake som 40-50 år.

Sokrates, Aristoteles, Platon, Kant mfl, filosoferer rundt hva det er å leve, hva er gode handlinger etc.  Om det er de som har sagt det eller andre er uvesentlig.  Du kan være enig eller uenig i det som står der.  De fleste av de ti bud er gode leveregler, men jeg trenger ikke tro på at gud ga dette til menneskene via stentavler av den grunn.   Husk at mye av det som står i bibelen, det nye testamente spesielt, var skrevet ned av andre før bibelen.  Da tenker jeg på fex. ”Du skal ikke stjele”  Det er jo masse i bibelen som jeg er enig i.   Det var et veldig dårlig eksempel!

”Hva andre gjør, om de bråker er deres sak. Jeg vil nok argumentere slik som du og jeg gjør nå., men jeg håper ikke du ser på det som bråk? ”
Mellom oss er dette en debatt, helt greit.  Men jeg ser ikke at jeg er velkommen på stadion lengre så lenge FFK samarbeider med 3.16 som mener noe om min livsstil.  Og på generelt grunnlag vil jeg ikke at FFK skal kobles opp mot noe livssyn.

Nøytralt vil si at FFK som klubb ikke tar stilling.  At du ber på stadion er det samme for meg bare det ikke skjer høylydt og over høytaleranlegget.

"3:16 og alle innen den klasiske kristne troen tror at det finne to utganger på dette livet. Himmel eller Helvete! ” Ja og slike folk som mener dette vil ikke jeg at skal underholde på stadion.  3:16 sier at Guds ord er lov og at han lever syndig og fortjener evig fortapelse.  Det er ingen av dem som setter spørsmålstegn ved denne dommen, gud har rett! 

”Hva har 3:16 gjort! Det ha passet på barn, og sagt ordene "ha en velsignet aften". Det er det samarbeidet går ut på.”  Nei, feil! De reklamerer for seg selv på stadion, de har et økonomisk samarbeid og de har FFK logoen under samarbedspartnere på sin web.

Og så ønsker du meg velkommen til Pinsebevegelsen?  Det er jo de som har en pastor i Sverige som tråkka godt i salaten idag og mente at homofili er en krefsvulst på samfunnet.  Nei, takk, er ikke interessert!

Jeg ser fortsatt ikke at 6.5 er mulig på en vanlig terning.

 



Hvem som kommer med mye rart er vel flere meninger om. Det kan du jo godt si.

Det med Brasil eksempelet ditt. Om noen har vært død og står opp, og venner og leger (vitner) bekrefter det. Da kan vel ikke du og jeg si at det ikke er sant. 
Jeg skrev at jeg selvfølgelig ikke tror, at han er gudssønn pga dette. 
Gud sønn er Jesus Kristus.
Jeg tror det ikke pga at det står i bibelen, jeg tror det pga jeg har møtt Jesus. Det er en vesenforskjell. Jeg ble frelst før jeg hadde lest i bibelen. Jeg har aldri vært veldig religiøst anlagt.

Jeg har litt kjennskap til Krl faget .Der er det ikke er noe forkynnelse der, men kunnskpsformidling. Kirkegang er det fritak for, det samme med Synagoge deltagelse.
"Hvilke aviser leser du?" skrev du.  Det er nedlatende å skrive i en debatt. Jeg regner med at du også leser annet enn se og hør.
Ingen blir tvunget til noe i skolen.

Det er mye fin og mye dårlig lesing i filosofi, men det var troverdigheten av hvem som sa hva jeg pekte på.

Selvom det er mye som utvikler seg i naturen, så er det ikke slik at kommer fra et stort smell eller noen aper.
Det er teorier og ikke fakta. Darwin ismen er også en trosretning.

Jeg tror at vi kristne kommer til å vinne krigen....
Det er viktig å forstå at kristendommen ikke handler om hvordan DU skal leve, men hvordan VI (kristne) har kontakt med Gud.
Du gjør det til en martyr wonnabe, men om du leser historien om hvordan de første kristne, og kristne i dag blir drept for sin tro, blir du en liten formalitet i den store sammenhengen.

Klart at 3:16 kan reklamere for seg selv, det er jo den frie viljen og de frie tankene du vil skal dominere i samfunnet.
Her har du et paradoks i din tankerekke. Det er ikke mye FRITENKING over dette du pepresenterer, men heller TRANGSYNT.

Du har jo en fri vilje til å gjøre hva du vil, det har de andre på stadion også. Derfor kan sponsorer av alle slag reklamere på stadion.

Det er ikke sikkert at alle terninger er like. Derfor for Jon 6,5. kanskje den vil øke til 7?

---------------------------

Du ser det ikke, før du tror det!!
HOLYGANS


BøgeJon

A-lagspiller

Ble medlem: 14 apr 03
Innlegg: 759

Lagt til: 01 des 05, 12:51
Endret: 01 des 05, 12:52
Opprinnelig postet av marle
Jeg er 100% enig med DeKjök i absolutt alt som blir skrevet av han. Ser virkelig ut som at de andre (som er imot han) ikke helt leser hva han skriver..

Doh!!!
Jeg er 100% enig med meg selv jeg marle. Det må både du og Dekjøk godta.
Stadion = åpen for alle.

Dvs.: beholde det som det er i dag.

---------------------------

Fredrikstad for bøge, og bøge for Fredrikstad


DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 01 des 05, 14:28
Endret: 01 des 05, 14:29

Men du har jo fortsatt ikke forstått eksemplet:  "Jeg sier om noen påstår at en fyr er stått opp fra de døde". Det er jo det Bibelen gjør. Påstår. Det er intet bevis at noen/flere har skrevet om det for så lenge siden. Jeg trekker frem eksemplet fordi du uten videre ser ut til å mene at alt som står i bibelen er sant. At du tror fordi du har møtt Jesus er din personlige greie.  Jeg velger å tro at slikt ikke kan skje, men det er ikke noe stort poeng for meg at du mener noe annet.  Det påvirker ikke min hverdag slik 3.16 på stadion gjør eller Krl faget.

Jonek "Jeg har litt kjennskap til Krl faget .Der er det ikke er noe forkynnelse der"
Det er derfor jeg kom med spørsmålet om aviser, kanskje var det nedlatende, beklager.  Men realiteten er at ulike lærere og skoler praktiserer faget forskjellig.  

Her er endel artikler fra Aftenposten som belyser hva jeg mener (http://aftenposten.by.com/nyheter.asp?c5=@kategori&sidenfelt=dato&felt3=url&q5=&query=KRL&x=10&y=10). A-Magasinets artikkel forteller videre i papirutgaven om en liten jente som sitter med ryggen til (som en form for fritak) mens klassen må be for henne og om en Far som får svaret "vi bruker ikke slike søknader her i kommunen" når han vil søke om delvis fritak fra faget KRL. I FB var det en nyhet om at det ble delt ut bibler til barne.  Fikk de koranen? Nei og da er ikke faget balansert slikt det skal være! Du kan ikke lukke øynene for dette.

Jonek "Selvom det er mye som utvikler seg i naturen, så er det ikke slik at kommer fra et stort smell eller noen aper."
Det er teorier akkurat som bibelens 7-dagers teori.  Så kan du velge hva du vil tro på.  Skolen legger heldigvis mest vekt på Big Bang og Darwin.  Og årsaken til det er at vi kan observere at det skjer.

Jonek "Jeg tror at vi kristne kommer til å vinne krigen...."
Jeg gjør meg ikke til noen stor martyr i denne sammenheng, men jeg spurte hva en slik seier vil innebære?

Jonek "Klart at 3:16 kan reklamere for seg selv, det er jo den frie viljen og de frie tankene du vil skal dominere i samfunnet."
Enig, men ikke på stadion! Og det er flere offentlig rom som har klare regler for politisk og religiøs reklame!  

Og du har fullt rett til å mene at 3.16 og alle andre skal ha tilgang til høytaleranlegget og matta på stadion. Jeg er sterkt uenig.  Men jeg stiller meg totalt uforstående til at du og BøgeJon kan påstå at det ikke vil komme reaksjoner.  

Jonek "Det er ikke sikkert at alle terninger er like. Derfor for Jon 6,5. kanskje den vil øke til 7?"
Det kan godt tenkes.....

---------------------------

Dom flesta killar går ju på dom snyggasta tjejerna va? Slobban och jag går direkt på andrasorteringa. Skadad gods!.


Snæbbussaristokrat 1

Landslagsspiller

Ble medlem: 15 feb 04
Innlegg: 2571

Lagt til: 02 des 05, 00:11
Opprinnelig postet av marle
Jeg er 100% enig med DeKjök i absolutt alt som blir skrevet av han. Ser virkelig ut som at de andre (som er imot han) ikke helt leser hva han skriver..


Det dummeste jeg har hørt, marle. 
Alle de som skriver imot DeKjøk kan jo si at det samme, at det ser ut som om du ikke leser hva vi skriver.

Denne diskusjonen har jo ingen fasitsvar, marle.

---------------------------

FFK på toppen i 2006



Flat Trådet Nøstet
Side 5 av 11 5

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340