Fredrikstad - Østsiden 3-0

Oppskriftsmessig seier

En uke etter at ferien var over for FFK ble årets første treningskamp spilt i Østfoldhallen. Det ble en oppskriftsmessig seier til FFK over Østsiden i en kamp som bar preg av å være årets første treningskamp.

Tekst av Raymond Bråthen Foto: Foto: Andreas Diederich
Lagt ut: 18. January 2013 - 21:36

434 tilskuere overvar en kamp preget av divisjonsforskjell og en uke med trening etter juleferien. Østsiden hadde ingenting å stille opp med og var sjeldent over på FFKs banehalvdel i løpet av åpningsminuttene.

FFKs scoring kom likevel på en kontring på venstresiden. Etter et kvarter kommer Momo seg løs og legger hardt inn fra dødlinjen. Ruud Tveter står umarkert og setter ballen sikkert i mål. Enkelt.

Kampbildet endret seg lite. FFK er soleklart best og dominerer banespillet på grunn av mye høyere bevegelighet enn et til sammenligning stillestående Østsiden lag. Det er derfor hverken uventet eller ufortjent at FFK går opp i en 2-0 ledelse etter drøye 30 minutter. Den unge høyrebacken Håvard Åsheim slår et godt innlegg som Momo enkelt header inn. Bra av unggutten og bra at begge spissene har åpnet målkontoen. 2-0 ledelsen holder seg til pause.

Andre omgang åpner rolig og det skjer ikke spesielt mye før det står 3-0. Østsidens keeper får et hardt skudd rett på seg og gir retur. Ridouan Elyounoussi, Tariks lillebror, er framme på returen men keeper får slått ballen vekk. Dessverre for Østsiden havner ballen hos Jabbie som setter ballen i mål

Resten av kampen er uten de store høydepunktene. FFK har ballen mest og småspiller og Østsidenspillerne står og ser på selv om kaptein, og tidligere FFK-spiller, Jørgen Magnussen prøver å mane de til innsats.

Kampen ender 3-0, men før dommeren blåser av får vi et siste høydepunkt:

Kampens prestasjon stod Kinny Grewal for. Drammenseren, som kom inn på venstreback i pausen, fintet bort alt og alle inne i femmeteren. Keeper er utspilt og sjanseløs og absolutt alle regner med at det skal stå 4-0 på tavlen. Men med helt åpent mål og god tid alene klarer Grewal å lobbe ballen over mål. En utrolig prestasjon på lik linje med Tore Andre Flos beryktede avslutning over mål fra en halv meter for landslaget. Prestasjonen gjorde publikum målløse før applausen brøt ut. Grewal gjorde ellers en grei figur og viste seg fram med grei teknikk og bra fart. Det er likevel vanskelig å bedømme prøvespilleren ut i fra denne kampen.